Praktische informatie


Vragen staat vrij! Neemt u per e-mail contact op als u aanvullende informatie wenst of specifieke vragen hebt. Het juiste uitgangspunt is 'in Vizureşti kan alles'.

Ligging

Vizureşti ligt 4 km 'landinwaarts' rechts van weg 71 Boekarest-Tārgovişte ter hoogte van Bîldana en Răcari, en 13 km 'landinwaarts' links vanaf de DN1/E60 Boekarest-Ploieşti ter hoogte van Crevedia.
Ons dorp ligt gunstig gesitueerd de provincie Dāmboviţa, tussen de provincies Argeş en Prahova, op een uur van Boekarest stad en luchthaven, Piteşti, Ploieşti en de uitlopers van de Karpaten en ongeveer twee uur van Curtea de Argeş, Câmpulung en Braşov.

Aanrijdroute auto

Braşov via Ploieşti en Crevedia, Ciocaneşti, Creţu (160km).
Luchthaven OTP Boekarest, Buftea, Ciocaneşti, Samurcaşi, Creţu (31km).
Târgovişte via Răcari-Ghimpaţi of Bîldana (49km).
Boekarest-centrum via Buftea, Crevedia of via Chitila (40km), Tărtăşeşti (40km).

Openbaar vervoer

Vizureşti heeft driemaal daags een directe busverbinding met Boekarest (CS Gara de Nord); laatste bus terug om 18.30u.
Het treinstation voor het dorp is in Bîldana (3km), waar verderop ook de pendeltaxi ('Maxitaxi') komt naar Boekarest, Titu, Tārgovişte.
De laatste stoptreinen arriveren omstreeks 20.00u.
Vaak kunnen we regelen dat u ergens wordt gehaald of gebracht. Taxi's vanaf OTP of Gara de Nord à €35,- (indicatie); niet alle taxi's willen/mogen buiten de stad, niet alle taxi's zijn betrouwbaar in prijsstelling

Enkele tips
  • Komt u per vliegtuig naar Roemenië en huurt u een auto op luchthaven Henri Coanda? Landt op uw aanreisdag bij ons en ontspan in de landelijke rust, terwijl u een maaltijd wordt bereid!
  • Bent u met caravan of camper en u ziet er tegenop Boekarest met eigen vervoer te bezoeken? Parkeer veilig bij ons en reis met trein (na eerst per paard&wagen) of bus naar de stad.
  • Bij dagtochten naar bijvoorbeeld de hoge Karpaten tussen Câmpulung en Braşov verzorgen we uw picknickmand.
  • Verblijft u elders? Ook dan is een dagtochtje Vizureşti aantrekkelijk, met bijvoorbeeld een wandeling en in Vizureşti een uitgebreide picknick of lunch.
  • Niks doen is een optie. We hebben goede ervaringen met reizigers die in hun eentje hun eigen ding doen.
En nog wat...

In Vizureşti is iedereen welkom, maar neem contact op als u iets 'bijzonders' hebt, zoals per se wel of niet met uw reisgezelschap een bed delen, een dieet, vegetarisme, verstandelijke beperking enzovoort. Met betrekking tot voeding kan dat beslist nodig zijn omdat in het dorp weinig te koop is.
Helaas, helaas... We zijn nauwelijks rolstoeltoegankelijk. Niet overal is bestrating en alle woningen hebben stoeptreden, drempels en (inpandig) smalle deuren.

Verblijfsvergoedingen

We voeren geen commerciële, formele camping/pensionvoorziening. Neem contact op, parkeer camper, huurauto, tent of logeer bij een gezin. Geniet een maaltijd mee of maak een rondrit met paard en wagen!

www.roemenie.com
< Terug >