Roemenië-tekst


Een schrijvend bestaan in Roemenië spreekt uit navolgende teksten.

> Columns - Mijmeringen bij observaties, van serieus tot wat vreemd of grappig (bedoeld).

Artikelen
Redactioneel waren we betrokken bij de unieke bundels Oost, west... Roemenië!. Een bundel met plezierige en minder plezierige ervaringen van Nederlanders en Vlamingen in/met Roemenië, en het vervolg Alle wegen leiden naar Roemenië!

Boeken


Roemeense figuren - circa 150 columns, Frans Brinkman.

De teksten zijn eerder gepubliceerd op www.ember.tk en www.roemenie.com. Het is een mengeling van ervaringen, typisch Roemeense gebeurtenissen en overpeinzingen. De bundel omvat een periode van twaalf jaar, waarin in RoemeniŽ veel is veranderd. Ten goede of ten slechte is een terugkerende kwestie. Net als oordelen over Rroma. Ook de ruimte en romantiek van het platteland krijgen veel aandacht. De auteur is een buitenlandse waarnemer en soms vreemde eend in de bijt. Deze uitgave is tijdelijk niet beschikbaar.


Duister licht, Martijn Wubbels.

Een spannend verhaal van een jongeman die naar Boekarest trekt en daar in de ban raakt van een mooi meisje en een groot kunstschilder. In deze magisch realistische thriller blijft het tot op de laatste pagina's spannend hoe de hoofdpersonen zich tot elkaar verhouden. Of is de echte hoofdrol weggelegd voor criminele gebeurtenissen?Roemeens decor - vier vertellingen, Frans Brinkman.

Vier op zichzelf staande verhalen die met elkaar verbonden zouden kunnen zijn. Iedere vertelling behandelt gedachten, handelingen en vooral keuzes van de hoofdpersonen gedurende een etmaal. Leef mee met de turbulentie in het hoofd van Floor, de monoloog van de opa van Lotte, een groep ludisch-muzische studenten en de ontluikende liefde tussen Eva en Ion. Met RoemeniŽ als inspirerende omgeving biedt dit boek veel stof tot overpeinzing.

BESTEL de twee boeken voor 12,50 euro, inclusief verzendkosten via frbrinkman@gmail.com


Titels van onze motorhomezwervers zijn uitverkocht. Maar van boek 1 Zwerven Oost-Europa is een gratis pdf beschikbaar!


Zwerven door Oost-Europa, Erik F. Baeyens & Eliane Van Speybroeck.

De auteurs trokken voorgaande jaren diverse malen met hun motorhome door het 'nieuwe' Europa: Oost-Duitsland (voormalige DDR); Polen, Wielkopolska & Pommeren, MazoviŽ & MazuriŽ en Malopolska & SileziŽ; Baltische Staten: Estland, Letland, Litouwen; TsjechiŽ; Slowakije; RoemeniŽ; Hongarije; Bulgarije en Oekraïne. Rijk in details en illustraties - download pdf (208 pag. + veel foto's.


Zwerven in de Balkan, Erik F. Baeyens & Eliane Van Speybroeck.

De verhalen voeren de aanstaande reiziger door Slovenië, Kroatië, Bosnië-Herzegovina, Servië, Montenegro, Macedonië, Kosovo, Griekenland, Albanië, Europees-Turkije (Istanbul), Roemenië, Bulgarije. Met alle ervaringen en verwijzing naar websites is het boek een uitstekende voorbereiding op uw reis. De locale info en anecdotes maken het ook onderweg nuttig en onderhoudend om bij de hand te hebben.

We schreven en werkten mee aan twee bundels, klassiekers inmiddels.


Oost, west, Roemenië best en Alle wegen leiden naar... Roemenië - diverse auteurs

Klik hier voor meer info en bestelwijze.

Graag wijzen we u op meer Roemeens


Cabinet cuvinte: uw woordenwerkplaats
www.roemenie.com